mainlogo

Åbningstider:

 

Mandag kl. 08.00 - 17.30
Tirsdag kl. 08.00 - 17.30
Onsdag kl. 08.00 - 16.00
Torsdag kl. 08.00 - 16.00
Fredag kl. 08.00 - 15.00

Banegårdspladsen 1, 1. sal

4700 Næstved

Telefon: 5572 1939

reception@sundmund.dk

Parodontose (Parodontitis)

Parodontose er tandkødsbetændelse, der har spredt sig til de dybereliggende væv, dvs. ned omkring tandroden. Parodontose medfører varigt tab af tandens rodhindefibre med efterfølgende nedbrydning af knoglen. Tandkødslommen bliver således dybere, og tanden sidder ikke længere lige så godt fast. Med andre ord kan tandkødsbetændelse, der ikke behandles, udvikle sig til paradentose. Og jo mere alvorlig parodontosen er, jo dybere bliver tandkødslommerne og desto mere løse bliver tænderne.

Vi undersøger altid for begyndende parodontose under de regelmæssige eftersyn. Da parodontose som regel udvikles langsomt over tid, er det vigtigt med regelmæssige tandeftersyn, så en tidlig forebyggende indsats kan sættes ind, hvis det er nødvendigt. Det forebyggende arbejde i hjemmet er det vigtigste redskab til at opretholde et sundt tandsæt. Vi vil derfor altid kunne instruere dig i korrekt børsteteknik, så tænderne holdes fri for belægninger, samt korrekt brug af tandtråd, tandstikker, mellemrumstandbørster mv.

Patienter med sukkersyge eller lavt immunforsvar har en øget risiko for at udvikle parodontose. Parodontosen øger forekomsten af bakterier, hvilket kan påvirke sukkersygen. Har du diabetes, er det derfor særligt vigtigt, at du sørger for at komme til regelmæssig kontrol for, og eventuel behandling af, parodontose. Rygning øger endvidere risikoen for parodontose væsentligt, da blodgennemstrømningen i tandkødet som konsekvens heraf forringes.

Designed by Synergi Reklamebureau Webbureau