mainlogo

Åbningstider:

 

Mandag kl. 08.00 - 17.30
Tirsdag kl. 08.00 - 17.30
Onsdag kl. 08.00 - 16.00
Torsdag kl. 08.00 - 16.00
Fredag kl. 08.00 - 15.00

Banegårdspladsen 1, 1. sal

4700 Næstved

Telefon: 5572 1939

reception@sundmund.dk

Behandlingsangst

Vores personale har god erfaring med at håndtere og hjælpe patienter med behandlingsangst – i folkemunde kaldt tandlægeskræk. Tandlægeskræk er en almindelig betegnelse for det at være nervøs eller bange for at gå til tandlæge. Men tandlægeskræk er faktisk et dårligt navn, for det er som regel ikke tandlægen, man som patient er bange for – men derimod selve undersøgelsen, instrumenterne eller behandlingen. Vi finder derfor begrebet behandlingsangst mere retvisende.

Hos os er vi af den opfattelse, at behandling og forebyggelse af behandlingsangst bygger på et fortroligt samspil mellem patient og klinikpersonale. En vigtig forudsætning for at kunne hjælpe dig med din angst for tandbehandling er, at du ønsker at modtage hjælp, og at vi som personale er i stand til at give dig denne hjælp. Nedenfor giver vi 10 gode råd til hvordan du aktivt kan være medvirkende til, at angsten ikke får overtaget:

1. For det første skal du erkende din angst og ikke gemme den af vejen. Det er ikke flovt at være bange. Der er mange, der har det på samme måde som dig.

2. Vælg en tandlæge, som du har tillid til, og som interesserer sig for behandling af mennesker med angst for tandbehandling. Fortæl, hvorfor du er bange, og hvad du er bange for. Hvis tandlægen ikke forstår dine problemer, så skift tandlæge.

3. Forbered dig på tandlægebesøget ved at indøve afspændingsøvelser, som du også skal bruge under behandlingen. Prøv eventuelt også, om musik kan hjælpe dig. Det kan være speciel musik til afspænding eller bare din egen musik, som du kan lytte til via din telefon eller lign., mens du er hos tandlægen.

4. Mød altid veludhvilet og afstresset op til behandling. Vælg helst tider om formiddagen, så du ikke skal være nervøs hele dagen. Medbring evt. et familiemedlem eller en god ven, som kan støtte dig under behandlingen. Kom 5-10 minutter før behandlingstidspunktet.

5. Få regelmæssige konsultationer hos tandlægen, så du kommer ind i en god rytme. Start med hyppige besøg, helst hver tredje måned, og lad så besøgsintervallerne blive længere og længere, alt efter behovet for almindeligt tandeftersyn. Overhold mødetidspunkterne og meld ikke afbud.

6. Lav en aftale om, hvad behandlingsforløbet skal omfatte, hvor meget det haster, og hvor meget det skal koste.

7. Bed din tandlæge om at forklare, hvad der skal foregå under behandlingen. Lav en aftale om, at du kan give et signal, f.eks. løfte en hånd i vejret, hvis du ønsker en pause.

8. Tal med din tandlæge om, hvordan behandlingen kan blive så smertefri som mulig (lokalbedøvelse). Det kan også være en mulighed at få et beroligende middel inden behandlingen.

9. Du kan bede tandlægen om et håndspejl, så du kan se, hvad der bliver lavet. For nogle mennesker kan det være en hjælp at følge med i behandlingen.

10. Spørg altid, hvis der er noget i behandlingen, du ikke forstår, eller noget, du vil vide nærmere besked om.

Ofte skyldes behandlingsangst smertefulde behandlinger som følge af mangelfuld bedøvelse. Hvis bedøvelsen ikke lægges helt præcist, kan bedøvelsen miste effekt og i værste fald være helt virkningsløs. Hos os gør vi meget ud af at sikre en præcis og fuldstændig bedøvelse.

Designed by Synergi Reklamebureau Webbureau