mainlogo

Åbningstider:

 

Mandag kl. 08.00 - 17.30
Tirsdag kl. 08.00 - 17.30
Onsdag kl. 08.00 - 16.00
Torsdag kl. 08.00 - 16.00
Fredag kl. 08.00 - 15.00

Banegårdspladsen 1, 1. sal

4700 Næstved

Telefon: 5572 1939

reception@sundmund.dk

Behandlinger

Banegårdspladsens Tandklinik Næstved ønsker at være din foretrukne tandklinik. Det gør vi bl.a. ved at tilbyde en bred vifte af behandlinger og ydelser, som du kan læse mere om her på siden.

Broer

Hvis du mangler én eller flere tænder ved siden af hinanden, kan de i de fleste tilfælde erstattes af en bro. En bro består af en række kroner, der i hver sin ende hviler på de sunde tænder. En bro føles naturlig og du vil ikke kunne mærke forskel, når du bruger broen til at tygge med. Broen fremstilles af en tekniker efter, at tandlægen har taget aftryk. Det kræver typisk 2-3 besøg hos tandlægen at få lavet en bro.

Læs mere
Behandlingsangst

Vores personale har god erfaring med at håndtere og hjælpe patienter med behandlingsangst – i folkemunde kaldt tandlægeskræk. Tandlægeskræk er en almindelig betegnelse for det at være nervøs eller bange for at gå til tandlæge. Men tandlægeskræk er faktisk et dårligt navn, for det er som regel ikke tandlægen, man som patient er bange for – men derimod selve undersøgelsen, instrumenterne eller behandlingen. Vi finder derfor begrebet behandlingsangst mere retvisende.

Hos os er vi af den opfattelse, at behandling og forebyggelse af behandlingsangst bygger på et fortroligt samspil mellem patient og klinikpersonale. En vigtig forudsætning for at kunne hjælpe dig med din angst for tandbehandling er, at du ønsker at modtage hjælp, og at vi som personale er i stand til at give dig denne hjælp. Nedenfor giver vi 10 gode råd til hvordan du aktivt kan være medvirkende til, at angsten ikke får overtaget:

1. For det første skal du erkende din angst og ikke gemme den af vejen. Det er ikke flovt at være bange. Der er mange, der har det på samme måde som dig.

2. Vælg en tandlæge, som du har tillid til, og som interesserer sig for behandling af mennesker med angst for tandbehandling. Fortæl, hvorfor du er bange, og hvad du er bange for. Hvis tandlægen ikke forstår dine problemer, så skift tandlæge.

3. Forbered dig på tandlægebesøget ved at indøve afspændingsøvelser, som du også skal bruge under behandlingen. Prøv eventuelt også, om musik kan hjælpe dig. Det kan være speciel musik til afspænding eller bare din egen musik, som du kan lytte til via din telefon eller lign., mens du er hos tandlægen.

4. Mød altid veludhvilet og afstresset op til behandling. Vælg helst tider om formiddagen, så du ikke skal være nervøs hele dagen. Medbring evt. et familiemedlem eller en god ven, som kan støtte dig under behandlingen. Kom 5-10 minutter før behandlingstidspunktet.

5. Få regelmæssige konsultationer hos tandlægen, så du kommer ind i en god rytme. Start med hyppige besøg, helst hver tredje måned, og lad så besøgsintervallerne blive længere og længere, alt efter behovet for almindeligt tandeftersyn. Overhold mødetidspunkterne og meld ikke afbud.

6. Lav en aftale om, hvad behandlingsforløbet skal omfatte, hvor meget det haster, og hvor meget det skal koste.

7. Bed din tandlæge om at forklare, hvad der skal foregå under behandlingen. Lav en aftale om, at du kan give et signal, f.eks. løfte en hånd i vejret, hvis du ønsker en pause.

8. Tal med din tandlæge om, hvordan behandlingen kan blive så smertefri som mulig (lokalbedøvelse). Det kan også være en mulighed at få et beroligende middel inden behandlingen.

9. Du kan bede tandlægen om et håndspejl, så du kan se, hvad der bliver lavet. For nogle mennesker kan det være en hjælp at følge med i behandlingen.

10. Spørg altid, hvis der er noget i behandlingen, du ikke forstår, eller noget, du vil vide nærmere besked om.

Ofte skyldes behandlingsangst smertefulde behandlinger som følge af mangelfuld bedøvelse. Hvis bedøvelsen ikke lægges helt præcist, kan bedøvelsen miste effekt og i værste fald være helt virkningsløs. Hos os gør vi meget ud af at sikre en præcis og fuldstændig bedøvelse.

Læs mere
Digitale røntgenbilleder

Regelmæssige røntgenbilleder er afgørende for en god tandsundhed. Betændelsestilstande i kæben samt caries i tænder kan som oftest alene ses på røntgenbilleder. Opdages sådanne tilstande i rette tid, kan du undgå tandrodsbetændelse, rodbehandling, cyster, knoglesvind eller lignende følgelidelser. Det er derfor vigtigt, at der løbende tages røntgenbilleder.

Læs mere
Implantater

Et implantat er en kunstig tandrod, som sættes i kæben. Implantatet er fremstillet af titanium, der er et biokompatibelt materiale – dvs. at materialet er foreneligt med resten af kroppen. På implantatet sættes en forbindelsesdel, således at der kan påsættes en krone. Ved flere implantater kan der påsættes en bro eller udføres en trykknapsordning for en protese. Et implantat er en langtidsholdbar løsning, som er en god erstatning for én eller flere tænder, og som kommer tættest på den naturlige tands funktion og udseende. Et implantat er ofte den rigtige erstatning for en manglende tand, idet et implantat ikke berører eller skal fastgøres på nabotænder.

Læs mere
Klage- og erstatningssager

Vi har erfaring med at hjælpe vore patienter med at søge om erstatning fra bl.a. forsikringsselskaber eller andre. Muligheden og behovet for erstatning kan eksempelvis være afledt af uheld i fritiden, uheld på arbejdspladsen eller fejlbehandling hos tidligere tandlæge. Har du spørgsmål eller behov for hjælp, er du velkommen til at kontakte os.

Læs mere
Kroner

Skulle du være så uheldig at knække et større stykke af en tand, kan det ofte være nødvendigt at lave en krone, der dækker tandens sider og top. Det er vigtigt for holdbarheden og kronens udseende, at den er udført af de bedste materialer. En krone skal ligne de øvrige tænder for ikke at se kunstig ud. Vi tager derfor et manuelt aftryk eller et digitalt billede af dine tænder med et digitalt aftrykskamera, således at vores tekniker kan lave en krone, der ligner dine øvrige tænder. Kroner udføres typisk i porcelæn, da materialet er stærkt og æstetisk overgår alle andre kronetyper.

Læs mere
Kirurgi

Vi udfører både mindre og større kirurgiske behandlinger. Eksempler herpå kan være fjernelse af visdomstænder, knogleopbygning i forbindelse med implantatbehandling, behandling af rodspidsbetændelse og øvrige betændelsestilstande samt cyster i kæben.

Læs mere
Parodontose (Parodontitis)

Parodontose er tandkødsbetændelse, der har spredt sig til de dybereliggende væv, dvs. ned omkring tandroden. Parodontose medfører varigt tab af tandens rodhindefibre med efterfølgende nedbrydning af knoglen. Tandkødslommen bliver således dybere, og tanden sidder ikke længere lige så godt fast. Med andre ord kan tandkødsbetændelse, der ikke behandles, udvikle sig til paradentose. Og jo mere alvorlig parodontosen er, jo dybere bliver tandkødslommerne og desto mere løse bliver tænderne.

Vi undersøger altid for begyndende parodontose under de regelmæssige eftersyn. Da parodontose som regel udvikles langsomt over tid, er det vigtigt med regelmæssige tandeftersyn, så en tidlig forebyggende indsats kan sættes ind, hvis det er nødvendigt. Det forebyggende arbejde i hjemmet er det vigtigste redskab til at opretholde et sundt tandsæt. Vi vil derfor altid kunne instruere dig i korrekt børsteteknik, så tænderne holdes fri for belægninger, samt korrekt brug af tandtråd, tandstikker, mellemrumstandbørster mv.

Patienter med sukkersyge eller lavt immunforsvar har en øget risiko for at udvikle parodontose. Parodontosen øger forekomsten af bakterier, hvilket kan påvirke sukkersygen. Har du diabetes, er det derfor særligt vigtigt, at du sørger for at komme til regelmæssig kontrol for, og eventuel behandling af, parodontose. Rygning øger endvidere risikoen for parodontose væsentligt, da blodgennemstrømningen i tandkødet som konsekvens heraf forringes.

Læs mere
Plastfyldninger

Vi går ikke på kompromis med kvalitet – i særdeleshed ikke, når det gælder materialer. Ved f.eks. dækning af mellemrum mellem tænder, reparation af knækkede tænder eller fyldningsterapi efter caries, anvender vi de stærkeste plastmaterialer. Plastfyldninger fås i forskellige nuancer, så farven ikke adskiller sig fra de øvrige tænder.

Læs mere
Protetik (fast- og aftagelig)

Banegårdspladsens Tandklinik Næstved udfører al fast protetik – eksempelvis broer, kroner og indlæg. Vi har et godt og tæt samarbejde med Tandprotetikeren Næstved, der har ekspertise i at fremstille aftagelig protetik, og er beliggende i tilstødende lokaler på klinikkens adresse. Samarbejdet sikrer, at du som patient har alle ydelser og services samlet under ét tag.

Læs mere
Regelmæssige undersøgelser

Som patient hos Banegårdspladsens Tandklinik Næstved indkaldes du til regelmæssig undersøgelse efter behov. Ved den regelmæssige undersøgelse gennemgås hele munden, dvs. tænder, slimhinder, knogleniveau (parodontose), tandkød samt tunge og gane. Vi kigger blandt andet efter tegn på alvorlige sygdomme som f.eks. mundhulecancer.

I samarbejde med tandlægen eller tandplejeren udarbejdes en behandlingsplan, som gør dig opmærksom på eventuelle behandlinger og forebyggende foranstaltninger, der vurderes nødvendige for at holde tænderne sunde og raske. Samtidig vil behandlingsplanen give dig et overblik over de fremtidige udgifter, så du får mulighed for at planlægge derefter. Regelmæssige undersøgelser sikrer, at eventuelle problemer tages i opløbet, så du undgår omfattende behandlinger og dyre tandlægeregninger.

Læs mere
Rodbehandlinger

Såfremt du har betændelse i tandroden, og denne betændelse ikke fjernes, kan betændelsen sive ud gennem tandens rod og resultere i en tandbyld – og i værste tilfælde kan betændelsen angribe kæbeknoglen. Hvis knoglen angribes af betændelsen, vil den erodere væk, hvilket kan resultere i løse tænder som i værste fald må fjernes. Er knoglen væk, kan der ikke umiddelbart sættes implantater i, da implantatet i så fald ikke vil have nogen kæbeknogle den kan fastgøres i.

En tandrodsbehandling foregår ved, at nerven i tanden fjernes med små rodfile, hvorefter rodkanalen renses og desinficeres. Dernæst fyldes den tomme rodkanal med et gummilignende materiale. Til sidst lukkes tanden med en plastfyldning eller en krone.

Det er derfor vigtigt, at du passer ekstra godt på dine rodbehandlede tænder, da de ikke er lige så holdbare som før. Da en rodbehandlet tand tillige ikke reagerer på smerte, kan man ubevidst komme til at overbelaste tanden, så den flækker. Vi anbefaler kroner på alle rodbehandlede tænder, da vi ved af erfaring, at 70 % af alle rodbehandlede tænder knækker inden for 5 år.

Læs mere
Tandblegninger

Tænder mister med tiden deres oprindelige farve, da emaljen misfarves af de ting, vi drikker og spiser. En tandblegning reducerer misfarvninger og gendanner den oprindelige farve. Da kroner, broer, implantater og plastfyldninger ikke kan bleges og tandkødet kan risikere at tage skade ved forkert blegeteknik, er det vigtigt, at tandblegning udføres i samarbejde med din tandlæge. Gravide og ammende kvinder må ikke få foretaget blegninger af tænderne og da rygning er stærkt misfarvende, kan vi generelt ikke anbefale tandblegning til rygere.

Læs mere
Tandrensninger

Ved en tandrensning fjernes hårde belægninger (tandsten) og bløde belægninger (plak) på tænderne, over tandkødsniveau. Derudover afpudses tænderne for at fjerne misfarvninger efter eksempelvis kaffe, the og rygning.

Ved en almindelig tandbørstning fjernes alle bakterier (plak) på tænderne sjældent fuldt ud. Hvis bakterierne ikke fjernes, forkalker de og bliver til tandsten, som har en meget ru overflade og giver grobund for yderligere bakteriebelægninger. Tandsten og bakteriebelægninger ligger langs tandkødet, og kan virke irriterende og føre til tandkødsbetændelse. Hvis belægninger og tandsten på tænderne fjernes, og tænderne efterfølgende holdes rene, forsvinder tandkødsbetændelsen i løbet af få dage og tandkødet bliver atter sundt.

Hos Banegårdspladsens Tandklinik Næstved anbefaler vi en dybdegående tandrensning (udvidet paradontosebehandling eller alm. paradontosebehandling), hvis vi ser tegn på, at symptomerne ikke er forsvundet helt.

Læs mere
Visdomstænder

Visdomstænder er de bagerste kindtænder i hver side i både over- og underkæbe. Det er de sidste tænder, som bryder frem, normalt i 16-20 års alderen eller senere. Det er ikke altid, at man får sine visdomstænder, idet det kan være, at de slet ikke er anlagt.

Da visdomstænderne er de sidste blivende tænder, der bryder frem, er der ofte ikke tilstrækkeligt plads til dem i tandbuen. Det kan medføre, at de kan have svært ved at bryde rigtigt frem. Visdomstænder kan ligge i kæben på mange forskellige måder. På et røntgenbillede kan man se, hvordan tanden ligger og om den overhovedet kan komme frem. Er der smerter eller tegn på betændelse, må visdomstanden eventuelt fjernes.

Er visdomstanden brudt frem i munden, således at kronen kan ses, sker fjernelsen ved en simpel tandudtrækning. Der lægges en bedøvelse, og tanden løsnes forsigtigt med egnede instrumenter. Du oplever ingen smerte, men kan mærke, at tandlægen rører ved din tand. Fjernes visdomstanden inden 20 års alderen er rødderne ikke færdigudviklede. Indgrebet er derfor nemmere og giver efterfølgende færre komplikationer. Behandlingen sker under lokalbedøvelse.

Læs mere
Designed by Synergi Reklamebureau Webbureau